Nuets kraft

IMG_3573

Kære venner, jeg er ved at være tyndslidt. Det tror jeg også, mange af jer er. Jeg holder meget af mit hjem og tid med familien og Mikael. Det er ikke det. Det, der slider på mig, er usikkerheden om fremtiden. Bekymringer om det økonomiske og min sundhed sidder som en betændt byld. Gudskelov har jeg rigtig gode erfaringer hentet fra min tid som småbørnsmor og med fuld fart i IT branchen i form af klassikeren "Nuets kraft" af Eckhart Tolle. Den hjalp mig dengang til for en tid at slippe bekymringerne og bare være. I, der kender mig, ved, jeg ikke er det mest spirituelle menneske på jorden - men jeg er god til at plukke ting, jeg kan bruge, uanset hvor det kommer fra. Det jeg lærte fra Tolle var ret simpelt:

Du kan kun have dine tanker ét sted. De fleste af os har tankerne enten i fortiden, hvor vi grubler over, hvad vi kunne have gjort, eller i fremtiden, hvor vi grubler over, hvad vi mon skal gøre for at sikre os. De færreste er i nuet. Det er menneskets velsignelse og forbandelse. Velsignelse, fordi det betyder, vi kan lære af vores erfaringer (fortiden) og bruge disse erfaringer til at gøre det bedre (fremtiden). Men det er også en kæmpe forbandelse, fordi vi med tankens kraft kan forestille os katastrofer og ligefrem udløse voldsomme fysiske stress reaktioner, selvom den traumatiske begivenhed ikke er sket endnu. Hvis du ikke ved, hvad jeg mener, skal du blot prøve at spille din egen eller en af dine kæres begravelser igennem.... jeg lover dig, at tårerne triller, selvom ingen af os er døde. SÅ stærk er tankens kraft. Vores indre biograf er fantastisk til at afspille film og skabe følelser hos os. Det er den mekanisme, vi i disse tider skal dæmpe. Her kommer nuets kraft ind i billedet. Da du kun kan tænke på én ting af gangen, kan du ved meget bogstaveligt at være lige præcis, hvor du er - det kan være virkelig at smage grundigt på, hvad du spiser, nærstudere et træ udenfor, hvor du nærmest tæller blade, mærke hver en centimeter af din dyne mod din krop, når du skal sove - eller gøre, som jeg gjorde igår aftes - jeg nærstuderede himlen over Køge (og som du kan se, var den usædvanlig smuk). Hvad giver det os? Jo, det slukker for en tid katastrofetankerne, og giver os en følelse af, at det eneste, der virkelig findes, er det, der er lige nu her foran dig. Resten er minder eller forventninger/frygt. De ting findes ikke. Der er kun lige nu. Prøv at tage lidt tid til at studere ting, natur, mennesker så indgående i en rum tid, at du kommer ud af dit hoved. Giver det mening? Det håber jeg. Al kærlighed her fra - Lisbeth ❤

PS. Tolles bog er en lille og overskuelig sag. Du kan bestille den her hos Danmarks mest sympatiske online- og fysiske boghandel William Dam på Bornholm. Tænker, det også kan støtte dem lidt?

https://www.williamdam.dk/boeger/nuets-kraft__247730?gclid=Cj0KCQjwm9D0BRCMARIsAIfvfIaLEaTmBruF20KX57IbIi-lgNzbEUlF8vhSegxFU3Jyh-9CaO_x5mYaAjVeEALw_wcB

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!