Book et foredrag


Lige nu er det vanskeligt at mødes, mens vi måske mere end nogensinde har brug for inspiration til at tackle livet både mentalt og fysisk - i skolen som på arbejdet.

Vi hjælper dig gerne med en oplægsholder og foredrag, hvis du har brug for et inspirerende indlæg til et arrangement - både live og digitalt.

Hvis du vil levere et fælles boost via Teams eller Zoom til elever eller medarbejdere, så kan du booke en oplægsholder herunder. 

Vi har skræddersyr også gerne et foredrag. Spørg endelig til det, du har brug for. Nedenfor kan du se et udpluk af muligheder.

Tusind tak! Vi vender tilbage hurtigst muligt.

Sundhed, selvværd og livskriser
- eller Tigerdyrskuren

Lisbeth Zornig Andersen giver i dette foredrag konkrete bud på, hvordan man med kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og sit liv, så man kan leve et liv i balance – og måske oveni købet overvinde en alvorlig livskrise, der stikker en kæmpekæp i hamsterhjulet. 


Stikordene er at forstå éns gener og hvordan man påvirker dem (herunder epi-genetik), betydningen af kloge tarmbakterier, veje til et anti-inflammatorisk liv, hvad meditation og yoga kan gøre, og hvorfor god søvn er livsforlængende – især, hvis man har haft en svær start på livet.

Vær forberedt på nogle timer med konkrete håndholdte tips og oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning. 

Foredraget er for alle – både dem, der kæmper med at få kontrol med livet, og dem, der støtter andre.

Lisbeth Zornig

Fra vrede og skam til glæde og livsmestring

Mange slås mentalt med vrede og skam, ødelæggende følelser, der spænder ben for et liv i balance og trivsel. I dette foredrag fortæller Lisbeth Zornig Andersen om, hvorfor vrede og skam opstår, hvor nedbrydende følelserne kan være, men også om, hvordan man kan håndtere følelserne. Hun tager afsæt i sin egen personlige historie, en opvækst præget af vold og seksuelle overgreb, og supplerer med psykologfaglige vinkler. 
Rigtig mange kæmper med vrede og skam på en og samme tid af forskellige årsager. 

Fælles for mange er, at vreden aldrig er blevet mødt som et ønske om at blive set og elsket. Derimod er vreden blevet mødt med foragt, afvisning og eksklusion, som har udløst skam hos det vrede menneske – og medført et ofte livslangt lavt selvværd. 

I foredraget får du psykologiske forklaringer på, hvad der er på spil, når de to magtfulde følelser vrede og skam slippes løs. Samtidig får du Lisbeths egne værktøjer til at gå fra at være en meget vred og skamfuld ung og voksen til i de seneste år at kunne slippe vreden eller bruge den konstruktivt, og droppe skammen for i stedet at opleve glæden. 

Lisbeth Zornig 8220 Foto Anne-Li Engström

Tager du dig selv alvorligt, mand?

Det kan være en svær beslutning for en mand at bryde med livslange dårlige vaner og de mønstre, som de fleste mænd følger. De handler oftest om usunde vaner omkring alkohol og mad og for lidt motion. Men også mangel på egenomsorg. Rigtige mænd bruger hverken en psykoterapeut eller kropsterapi eller yoga, vel?


Rolf Eggert har taget et opgør med usunde og selvdestruktive vaner og erstattet dem med en sund og energigivende livsstil. Han skulle ramme bunden mentalt og fysisk, før han indså nødvendigheden af at tage sig selv alvorligt og være her for sine familie og børn længe endnu. Her er hans beretning og råd.

IMG-5299 (1)

Fra broderskab til mønsterbrud


Fra broderskab til mønsterbrud er en rå historie om, hvordan et ungt menneske kan havne i det forkerte spor, når han vokser op med en alkoholiseret og syg mor, og ingen skrider ind over for det omsorgssvigt, han udsættes for

 

Rolf Eggert var en fodboldglad knægt i Brøndby, men med store udfordringer derhjemme og ingen støtte.

Som ung mand ender han i sin søgen efter anerkendelse og fællesskab som medlem af rockerklubben Hells Angels, hvor han på nærmeste hold oplever rockerkrigen. 

Rolf ender bag tremmer, men beslutter i fængslet, at han vil begynde et nyt liv, når han kommer ud igen. Han vil læse til pædagog, så han kan hjælpe andre unge, der som han selv har fået en svær start på livet. Men beslutningen viser sig at være uventet svær. 

IMG_0904 (1)

zornig-vrede-er-mit-mellemnavn-top.png

 

 

Følg med Lisbeth Zornig Andersen på en rejse gennem et Underdanmark, der er skjult for de fleste – et sted, hvor normløsheden hærger, og hvor vold, druk og seksuelle overgreb er en del af hverdagen.

Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeth Zornig Andersens bog, “Zornig – vrede er mit mellemnavn”, og DR-dokumentaren “En barndom i helvede”. Hør hvordan de voksne og systemerne svigtede, mens nogle få af hverdagens helte greb ind, og hjalp Lisbeth til at finde en vej ud af en barndom i helvede til et voksenliv med akademisk uddannelse og rigt familieliv.

Få et indblik i den overlevelsesstrategi hun lagde for at kompensere for hvad hun ikke fik med sig – og hvad du kan gøre for at hjælpe andre med samme baggrund. Bogen er anmeldt til fem hjerter i Politiken, dokumentaren vandt prisen som årets dokumentar.

Bogen udkommer i 2020 i USA, Canada, Storbritannien og Australien med titlen “Anger is my middle name” som indbunden, paperback, lydbog og e-bog. Historien om den lille danske pige, der voksede op under kummerlige vilkår, men klarede på trods af alle odds, vækker international genklang. Dokumentaren er tilsvarende vist af BBC Worldwide med titlen “My childhood in hell.”

zornig-vrede-er-mit-mellemnavn-top.png

 


Følg Lisbeth Zornig Andersens til tider ufrivillig morsomme og grænsende til groteske forsøg på at navigere i voksentilværelsen, når man står med et ben i både underklassen og middelklassen.

Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeths nyeste bestsellerbog, ”Zornig – fra vred til voksen”, om at leve et til tider forvirrende liv som karrierekvinde, mor og hustru med en hel del unoder, gak og løjer i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet. Foredraget rummer både tragikomiske episoder, som da dele af familien bortfører en billardkø som led i en gældsinddrivelse efter at Lisbeths bror, Monkey, dør, og hvor der undervejs opstår uenighed om, hvor hans aske skal placeres, hvorfor utraditionelle metoder tages i brug. Mere alvorligt fortæller Lisbeth blandt andet om, hvor kompliceret det kan være at begå sig på de bonede gulve i blandt andet Børnerådet og i Socialministeriet, om ofte at falde igennem, fordi hun stadig ikke mestrer middelklassens koder til fulde. Her kommer hun også ind på, hvilke kneb, hun bruger, for at falde i med omgivelserne.

Bogen “Fra vred til voksen” er en selvbiografisk dagbog om voksenlivet, og dermed en efterfølger til Lisbeths ungdomsbiografi “Vrede er mit mellemnavn”. Bogen er anmeldt til fem hjerter i Politiken.

Politiken