God bummelum med chiafrø og kefir
I kategorien af yndlingsmad for de gode tarmbakterier er chiafrø. Og kombineret med kefir, som indeholder levende mælkesyrebakterier, er det en genial spise/drik. Jeg selv drikker et glas kefir blandet med cirka en spiseskefuld chiafrø en til to gange om dagen. Chia kan i øvrigt også ret meget andet end at være madpakke til tarmbakterierne – der er både omega-3 fedtsyrer, fibre, kalk, protein og antioxidanter. I denne artikel fra magasinet ”I Form” kan du se, på hvor mange måder, du kan indtage chiafrø - knust, ikke knust, som grød, i brød, iblødsat eller ej, og så videre. Men lov mig ikke at indtage en tør skefuld chiafrø, heller ikke selvom du skyller efter med væske. De svulmer hurtigt op og kan blive en meget ubehagelig og farlig oplevelse i halsen.
I den lille video kan du se, hvordan jeg tager mine chiafrø. Start forsigtigt op og mærk efter, om de lander godt. Uanset om du har træg eller tynd mave, vil fiberrige fødevarer (som f.eks. chiafrø) hjælpe – du skal bare endelig huske at drikke rigeligt med væske til, da de suger en del. Den anbefalede maksimale mængde chiafrø om dagen er 15 gram. Dvs. 2-3 spiseskefulde. Men som sagt – start stille op og drik rigeligt med væske - de fleste af os drikker generelt for lidt. Jeg selv sørger for at få 6-8 glas vand i løbet af et døgn.
0 kommentarer
Skriv en kommentar
Log ind eller opret dig som bruger for at skrive en kommentar