Få kontrol over din spisning

I dette foredrag gør Lisbeth Zornig Andersen op med myter om overvægt, gennemgår forskellige forklaringer på uforskyldt overvægt og kommer med konkrete anvisninger til, hvordan man med den viden kan få kontrol over sin vægt, sin spisning og sin skam.

 

Skærmbillede 2020-04-17 kl. 12.06.54.png

Overvægt er en af de mest udbredte udfordringer, vi kæmper med i Danmark.

Ifølge Den nationale sundhedsprofil er 51 % af danskerne overvægtige. På trods af den store udbredelse af overvægt er der stadig meget skam, stigma og myter forbundet med overvægt. De klassiske er, at det er mennesker, der rører sig for lidt og spiser for meget, og at overvægtige nærmest pr. definition er usunde og måske oveni købet syge.  


Lisbeth gennemgår en række forklaringer på uforskyldt overvægt, blandt andet genetisk arvelighed, sammensætningen af de tarmbakterier, der gør os både sunde og slanke, hormonelle forstyrrelser samt spiseforstyrrelser. Lisbeth kommer samtidig med konkrete bud på, hvordan man på trods af årsagerne alligevel kan arbejde på et vægttab, hvis det er det, man ønsker.  

 Hvad du kan få ud af foredraget:

  • Baggrund for udefrakommende årsager til overvægt
  • Viden om spiseforstyrrelser
  • Viden om tarmbakterierne og hormonelle forstyrrelser
  • Viden om arvelighed 
  • Konkrete tips og små fif til at få kontrol over kost og krop
  • Mindre skam og selvbebrejdelse
  • Forhåbentlig en større ro og glæde over din krop, uanset i hvilken form, den kommer

Lisbeth trækker i foredraget dels på egne erfaringer i forbindelse med alvorlig og kronisk tarmsygdom, der kostede hende tyktarmen, dels sin viden som forfatter til en bog om spiseforstyrrelser og selvskade (”Jeg gør mig ondt, når…."), samt sin viden som dokumentarist og idéskaber bag produktionen af TV2-dokumentaren ”Nadja og de 170 kilo” fra 2020. 

OBS: Dette er en uddybning af Lisbeths syv afsnit lange foredrag ”Sundhed, selvværd og livskriser – eller tigerdyrskuren”, som her bliver suppleret med ny viden. Foredraget varer godt 40 minutter.


 

Pris: 150 kr.

Køb foredraget og få adgang med det samme her

Kender du en, der ville blive glad for "Få kontrol over din spisning"?
Så har du mulighed for at give foredraget som en gave her. 🎁