Mere livsglæde, mindre stress

- forstå dit indre savannemenneske

Mange af os kæmper i dag med stress, mistrivsel, ensomhed, angst, sygdom og overvægt, og antallet stiger støt – blandt de unge står det helt galt til. Det er let at tænke, at det må være dig, der er noget galt med. Det er det bare oftest ikke. Du er faktisk ret præcis, som du skal være – hvis du altså levede i en anden tid på savannen, hvor vi mennesker udviklede os mentalt og fysisk til dem vi er i dag. Vi lever bare ikke på savannen mere. Vi lever i asfaltjunglen. Det forstår vores psyke og krop ikke altid – og så går det galt. Ved at forstå dit indre savannemenneske får du nye perspektiver på, hvorfor vi ofte bøvler med det moderne liv. I kurset fortæller Lisbeth Zornig om sine egne erfaringer og konkrete værktøjer til at mestre livet i nutidens asfaltjungle, så der bliver mere plads til livsglæde og mindre plads til stress.


Se introduktionsvideo her nedenunder.
 

Pris kun kr. 235,-


Ja tak

 

Indeholder:

 • 2 ½ timers foredrag
 • 5 praktiske videoafsnit
 • Dit til evig eje
 • Mulighed for download
 • Mulighed for spørgsmål til Lisbeth

Kender du en, der ville blive glad for "Mere livsglæde, mindre stress - forstå dit indre savannemenneske "?
Så har du mulighed for at give kurset som en gave her. 🎁

Lisbeth Zornig Andersen giver i dette kursus 10 konkrete bud på, hvordan du kan omfavne og hjælpe dit indre savannemenneske til at fungere bedre i en asfaltjungle fuld af moderne sabeltigre.

Lisbeth rød trøje smalt kopi

Stikordene er, at:

 1. Bruge sårbarheden som styrke
 2. Passe på din flok
 3. Favne dit indre savannemenneske med alle dets fejl og mangler
 4. Lære at sige fra og til
 5. Snyde din hjerne
 6. Tage for dig af naturens helende kræfter
 7. Stresse din krop (moderat)
 8. Spise glad i låget mad
 9. Sove godt
 10. Forstå hvor perfekt, du er 

Vores kroppe og hjerner er i virkeligheden bygget til
noget helt andet, end det liv vi lever i dag. Vi mennesker har
som art udviklet os gennem mange tusinder af år på savannen.
Livet i flokken på savannen formede os mentalt og fysisk til
hvad vi er i dag – klodens dominerende art, der nu former
verden efter vores vilje.

Men selv om vi i dag lever i en moderne asfaltjungle, har vi stadig genetisk et sind og en krop, der blev skabt til noget andet,
og som endnu ikke har tilpasset sig de 'nye' moderne omgivelser.
Derfor oplever vi ofte et mismatch mellem vores savanne-udviklede behov og det moderne samfunds krav og vilkår.
Det skaber mistrivsel.

Lisbeth Zornig Andersens opfordring er, at vi bruger et
øjeblik på at lære vores indre savannemenneske at kende.
De følelser, det navigerer efter, de fysiske behov, det har.
Når det står klart for os, kan vi også handle på det. Og nej,
svaret er ikke at opgive det moderne liv og tage tilbage på
savannen. Svaret handler om at skrue lidt op og ned
for forskellige vaner, være bevidst om de ting, der hjælper
os og vores indre savanne-jeg til livsglæde og ro i hverken,
og styre udenom de ting, der stresser og piner
vores indre savanne-jeg.

"Jeg har selv bøvlet med at forstå, at jeg har et indre savannemenneske, og få det til at trives," siger Lisbeth Zornig. "Efter flere års research i ny sundhedsforskning og menneskets evolutionshistorie lykkedes det mig at knække koden. Jeg har lært min indre Savanne-Lisbeth at kende, og forstået hendes behov. Det har gjort rigtigt mange ting nemmere for mig. Jeg står i dag stærkere end nogensinde. I dette foredrag deler jeg mine erfaringer, og du må gerne grine og undres, mens du favner det herlige, men til tider også lidt besværlige nutidsliv."

Foredraget er for alle – både dem, der kæmper med selvværd, skyld og skam over at det kan være svært at mestre det moderne liv, og dem, der bare vil have inspiration til, hvordan man mindsker stress og øger livsglæden. Lisbeth leverer undervejs i foredraget konkrete håndholdte tips og oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning. 

Foredraget findes også som bog - du kan læse mere om den her. Du kan også tjekke, om Lisbeth holder foredraget live i nærheden af dig her.


Hvad brugerne siger om foredraget

”Min kusine meldte mig til, fordi jeg igen var begyndt at få voldsomme stress symptomer. Tankemylder, søvnproblemer, hjertebanken. Jeg kæmper hele tiden for at få ro på nervesystemet. Da jeg sad og lyttede til dit foredrag og læste dine 10 tips, satte det mange tanker i gang, og jeg fik sat mange ting på plads i mit hoved og efterfølgende fik jeg ro i maven. Jeg er på vej til at få det bedre. Jeg blev helt træt bagefter og sov for første gang i lang tid hele natten og vågnede glad næste morgen. Og har haft ro på siden. Skal nu læse din nye bog.” --- Anika

”Tak fra min datter og mig for et sprudlende og interessant foredrag. Du bobler jo af livsglæde og det smitter. Samtidig er det befriende hvordan du tør udlevere dig selv - det kunne jeg godt lære af.” --- Jonna

”Foredraget om mere livsglæde og mindre stress er pissegodt, for at sige det rent ud. Én ting er, at min hustru, der er betragteligt klogere og kønnere end jeg, fik rigtigt meget ud af det. Men at jeg – en bitter, gammel mand – ligefrem lærte en masse og gik derfra med ny energi og mod på at prøve nogle nye og sjove ting i livet… dét havde jeg ikke set komme :-). Blandingen af data & forskning, krydrer det med gode opbyggelige historier og til tider sjov og halvgrov humor er til et godt, gammeldags 13-tal.”  --- Mogens


 • Zoul

  “Foredraget er et af de bedste, jeg har overværet om sundhed og livsstil. Netop dét, at Lisbeth ikke er ernæringsekspert, tager det et sted hen, hvor det for alvor bliver inspirerende. Hun breder en vifte af forskellige muligheder og informationer ud, så vi tilhørere kan samle dét op, der siger os noget, og som giver mening for den enkelte at gå videre med selv.”

 • Zoul

  “Foredraget var for mig intet andet end en spændende, lærerig og inspirerende oplevelse, som jeg ikke vil være foruden. Tusinde tak!”

 • Zoul

  “Jeg er vild med Lisbeth… Og synes hun er meget god til at sige, hvad der virker for hende. Og at vi alle selv må tage ansvar. Og finde ud af hvad der virker for os selv. God inspiration.”

 • Zoul

  “Det var et uovertruffent, super duper dejligt foredrag… ELSKER HENDE! Hun gør ikke tingene mere svære, end de kan være i forvejen – og det elsker jeg.”

 • Zoul

  “Det var lykkedes mig at ‘slæbe’ min mand med, trods en del skepsis fra hans side, som heldigvis blev gjort til skamme. Mange tak – det var en rigtig god oplevelse.”

 • Zoul

  “Jeg har mødt rigtig mange behandlere – både alternative og i hospitalsregi. De har alle prøvet at hjælpe, men det trænger ikke helt ind der, hvor det gør den store forskel. Din måde at “undervise” på rammer plet, kan jeg mærke. Det går lige i hjertet.”

 • Zoul

  “Det er ikke fordi jeg ikke før har hørt om sundhed og sagt til mig selv at NU spiser jeg altså de der grøntsager og dropper de forarbejdede fødevarer og passer min motion og søvn. MEN, denne gang blev jeg inspireret og ikke moraliseret, og denne gang blev det formidlet af et menneske, jeg har føler mig tryg ved og som jeg kan føle ligheder ved. Så tak for et fantastisk foredrag.”

 • Zoul

  “Tak for et overvældende og godt foredrag – og tak for sparket i r…. For at jeg igen tænker på at gøre mig umage med mit liv på alle fronter. Skal have dine råd ind i min hverdag med det samme”

 • Zoul

  “Det var en kæmpe oplevelse, og hvor fik jeg dog meget med hjem. Du forstod at formidle på en utroligt interessant, medlevende og nytænkende måde. Tak for et fantastisk foredrag.”

 • Zoul

  “Du er bare så positiv og glad, der vil jeg gerne hen meget snart. Det er svært at beskrive dit foredrag i ord men du ramte mig i hjertet på den rigtige gode måde, tak for det.”

 • Zoul

  “Det fedeste er, at hun står helt naturlig, med glimt i øjet, og serverer så meget info på en helt jordnær måde, så alle fatter hvad det handler om. Hun gør det så simpelt. Jeg var så fascineret og har helt sikkert både lysten og modet på at ændre livsstil.”

 • Zoul

  “"Hvor er 'Den besværlige kærlighed' fantastisk. Jeg har virkelig nydt Lisbeths rolige stemme og facon. Sikke et håb der opstår for den dybe kærlighed. Af hjertet tak for at sætte så fine ord på. Jeg er ikke længere idealist på det område, men tror på, at den kan findes. Tusind tak for et smukt og berigende foredrag."”

Et digitalt kursus i 5 nemme afsnit

Læs mere om de 5 moduler med Lisbeth Zornig om "Mere livsglæde, mindre stress – forstå dit indre savannemenneske" herunder.

Modul 1 

Her kommer Lisbeth ind på, hvad stress er, hvordan det endnu ikke er en anerkendt diagnose, hvem der er ramt af det i dagens Danmark, og hvordam stress arves. Dette krydret med Lisbeths egne erfaring med perioder med alvorlig stress og hendes arbejde med større robusthed.

Modul 2 

Her gennemgår Lisbeth menneskets udvikling, og hvordan vi som art stadig er indrettet til et liv på savannen. Hun beskriver, hvordan det ofte kolliderer med den måde, vi lever i dag med det umådelig store pres, der er på både vores kroppe og vores hjerner. Hun kommer ind på nogle af de grundfølelser og træk, vi ikke er så stolte over i dag – for eksempel vrede, dovenskab, sladder og løgn, men som har sikret os en plads øverst i fødekæden og som i moderate mængder slet ikke er noget at skamme sig over. 

Modul 3 

Her forklarer Lisbeth om de første fem tips til at finde styrke i den moderne asfaltjungle:

1. Favn dit indre savannemenneske med alle dets fejl og mangler - herunder vreden, skammen og løgnen

2. Brug sårbarheden som styrke og græd. Om hvorfor tårer er godt

3. Pas på din flok og fjern dig fra røvhuller

4. Lær at sige fra og til

5. Snyd din hjerne med ritualer, dagdrømmeri, sex, sjove videoer, vejrtrækning og meditation

Modul 4 

Her forklarer Lisbeth de næste tre tips til at finde styrke i den moderne asfaltjungle:

6. Tag for dig af naturens helende kræfter. Om ”earthing”, ”skovbadning” og ”alkalisk vejrtrækning” som genvej til mindre stress og en sundere krop.

7. Stress din krop (moderat). Om hvordan faste, kulde/varme og moderat motion kan styrke og gøre os glade i låget.

8. Spis glad mad. En gennemgang af, hvilken slags fødevarer, der fremmer produktionen af lykkehormoner og hvor nemt det kan gøres.

Modul 5

Her forklarer Lisbeth om de sidste to tips til at finde styrke i den moderne asfaltjungle:

9. Sov godt – og kan du ikke det, skal du gå til læge og måske en terapeut. For så har du nok stress og det skal tages alvorligt. Her er en grundig gennemgang af anerkendte sovetips og Lisbeths egne erfaringer.

10. Forstå hvor perfekt, du er. Den sidste peptalk, der skal få dig til at forstå, at du er præcis, som du skal være. Det er ikke din skyld.Haps de 5 moduler straks lige her