Zornig - vrede er mit mellemnavn

Om en barndom i helvede

Lisbeth tager dig med på en meget personlig rejse tilbage til en barndom med vold, druk og seksuelle overgreb på Lolland, hvor de fulde voksne var farlige – men hvor der også var gode voksne, der så den forsømte Lisbeth og handlede på hendes vegne. Lisbeth giver samtidig et bud på en vej til livsmestring, som andre med en barsk opvækst med lange skygger ind i voksenlivet kan spejle sig i, og som fagpersoner og pårørende, der gerne vil støtte, kan finde inspiration i. Foredraget bygger på bestseller-bogen "Zornig - vrede er mit mellemnavn".  


 

Se traileren for det digitale foredrag herunder.

 

Pris kun kr. 175,-

Ja tak

Indeholder:


  • 2 timers foredrag 
  • 2 praktiske videoafsnit
  • Dit til evig eje
  • Mulighed for download
  • Spørgsmål til Lisbeth
  • Links og referencer

Kender du en, der ville blive glad for "Zornig - vrede er mit mellemnavn"?
Så har du mulighed for at give foredraget som en gave her. 🎁

Lisbeth fortæller om en opvækst i helvede. Hun illustrerer gennem konkrete oplevelser fra hendes egen barndom og ungdom, hvad der virker og ikke virker, når man møder et udsat barn og en ung voksen med senfølger.

Du hører om barske oplevelser, der giver ar på sjælen, og voksne, der svigter – men også livsopbyggende og fantastiske oplevelser, som for eksempel historien om pædagoger fra behandlingshjemmet og lærere i folkeskolen, der heppede på sidelinjen og troede på Lisbeth, mens hun kæmpede med traumer og skolearbejdet på samme tid. Du får et meget ærligt indblik i, hvad det vil sige at overleve en brutal barndom og alligevel lykkes med at få børn, uddannelse og arbejde til at fungere nogenlunde på trods af livslange skygger i bagagen.

Lisbeth giver samtidig konkrete anvisninger på, hvordan du kan støtte et udsat barn, og hvordan - hvis du selv er overlever - kan lære at holde af dig selv og slutte fred med vreden og skammen, uanset hvad, du måtte have med dig.

Foredraget er baseret på bestsellerbogen ”Zornig – vrede er mit mellemnavn”. Bogen har siden udgivelsen i 2011 været pensum for titusinder af elever på danske uddannelser og blev i 2018 oversat og udgivet i de engelsksprogede lande af Amazon Crossing - "Anger is my middle name". Bogen var også baggrunden for den prisbelønnede tv-dokumentar ”Min barndom i helvede” fra Krage Film, som over en million danskere har set på DR, og som via BBC World blev vist verden over.

Lisbeth er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet. I 2010 blev hun efter en karriere i it-branchen udnævnt som Børnerådsformand af socialminister Karen Ellemann.

Lisbeth blev hurtigt landskendt som forkæmper for især udsatte børn. Hun skrev året efter sin selvbiografi for at give offentligheden et indblik i, hvordan et børneliv i Danmark også kan se ud bag velfærdssamfundets friserede facader - og hvad det kræver for at det barn ikke knækker.

Siden portrætterede hun selv, dels i de prisvindende tv-dokumentarserier "De brændte børn", dels i sit prisvindende radioprogram "Zornigs Zone", andre voksne børn, der som hun voksede op med ar på sjælen og deres kamp for et godt liv på trods.

Lisbeth rådgiver i dag om livsmestring, om hvad der skal til for at opnå trivsel og balance i sind og krop.


Køb foredraget her

Skærmbillede 2021-09-01 kl. 16.32.12

Et digitalt Zoul foredrag

Læs herunder om de to dele af "Zornig - vrede er mit mellemnavn"

Del 1 - Min barndom i helvede

Del 1 beskriver barndommen med en stedfar, der var pædofil, og en mor, der ikke kunne passe på sine børn og foretrak værtshuset frem for hjemmet..

Den beskriver også de vigtige skolelærere, der på hver deres måde handlede på vegne af Lisbeth, som både lykkedes med at motivere hende til skolearbejde og som hjalp hende væk hjemmefra, da hun blev 12 år. Undervejs møder du også voksne, der på trods ad deres faglighed ikke forstod Lisbeth og som gjorde ondt værre. ”Lisbeth står i vejen for sin egen lykke”, som der stod i hendes sagsakter. Gudskelov blev Lisbeth som 14-årig anbragt på et behandlingshjem, der greb hende, og som fik hende til at tro, at hun rent faktisk ville kunne klare en universitetsuddannelse.

Del 2 - Fra at overleve til at leve

Del 2 handler om tiden efter vendepunktet på behandlingshjemmet, og hvordan Lisbeth stille og roligt får greb om sin livsmestring, både hvad angår forholdet til kroppen, seksualiteten, kærligheden, relationer, uddannelse, job og børn.

I denne del kommer Lisbeth med tips til, hvordan du - hvis du har haft lignende oplevelser - kan forstå, hvad du er formet af, og hvorfor du er god nok, selv om det ikke føles sådan. Her kan også fagpersoner og pårørende finde inspiration til at forstå og støtte mennesker med traumer og senfølger.


Haps de 2 dele straks lige her