Vinterbadning og det brune fedt

IMG_3596-1--edited

Det er vel ikke vinterbadning, når vi har passeret påske.... men det er stadig p..... koldt. Anyway... det er sundt, og man bliver glad i låget bagefter. Hvis du vil vide, hvor sundt det er, skal du læse "Hop i havet" af Susanna Søberg Ph.d studerende i sundhedsvidenskab. 

Lige nu forsker Susanna i, hvorvidt vi ikke bare aktiverer men måske også producerer mere brunt fedt, når vi udsættes for kuldechok. Og brunt fedt vil vi rigtig gerne have mere af. Det forbrænder det hvide fedt og sukkeret i vores blodbaner for at holde os varme - så udover, at vinterbadning formodentlig kan regulere insulinfølsomheden hos os, så er der en teoretisk mulighed for, at vi faktisk også taber os af kuldchokket. De resultater kommer i løbet af i år, og lige så snart, jeg får fingre i dem, skriver jeg en opdatering på bloggen. 

Hvorfor skriver jeg så det her nu, når vi er på vej mod sommer? Jamen det er et fremræagende tispunkt at øve sig i at vinterbade på.... det er ikke smerteligt koldt.... men koldt nok til lige at få chokket, følelsen og velværet bagefter. Så afsted inen det bliver for varmt. Du og din krop vil elske det. Jeg taler i øvrigt om alt dette i mit foredrag "Sundhed, selvværd og livskriser - Tigerdyrskuren."

Vil du læse mere om Susannas forskning, kan du læse den her artikel fra Diabetesforeningens hjemmeside. 

https://diabetes.dk/diabetes-2/fysisk-aktivitet/motionsformer/vinterbadning.aspx

 

 

 

 

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!