Bogtips

Her finder du bøger, som kan inspirere i forhold til livsmestring. Det kan være både fagbøger og romaner, som kan få ro i nervesystemet, inspirere i forhold til livsstil, fremkalde ærefrygt - eller fungere god gammeldags eskapisme i en stressende hverdag. Aktuelt anbefaler Lisbeth Zornig Andersen den skønlitterære roman Vinter uden sne - Linneas bog, som er det første bind i en slægtsroman, der spænder fra Anden Verdenskrig frem til i dag. 

"Vinter uden sne - Linneas bog er en sandfærdig, hjerteskærende historie om kærlighed og fortidens skygger, om utilgivelige hemmeligheder, alkoholisme og psykisk vold. Det begynder så smukt, når Linnea møder Erik og forelsker sig. Kun langsomt finder hun ud af, at der fulgte dæmoner med ind i ægteskabet - dæmoner, som hun forsøger at tage kampen op imod. Jeg kan spejle min egen opvækst i historien - her foregår det bare på 1. klasse, i stedet for underklassen, hvor jeg kommer fra - men jeg får også lov at være tilskuer til en rørende kærlighedshistorie, hvor man bare hepper, fordi det må lykkes. Læs den med en god kop kaffe eller et glas rødvin ved siden af og lidt god soft jazz i højtaleren, eller lyt til den, når du går en tur i skoven. Men tag dig god tid. Den er meget svær at slippe."                                                        
Lisbeth Zornig Andersen

Vinter uden sne - Linneas bog

Romanen Vinter uden sne - Linneas bog er inspireret af virkelige hændelser i forfatterens egen familie. Mikael Rauno Lindholm er selv finlandssvensk og tegner i bogen et hudløst ærligt portræt af sine forældres generation.

Romanen er en medrivende fortælling om kærlighed og løgne, der tager læseren med tilbage til 1960’erne og 1970’ernes Stockholm, Helsingfors og København. Telefonpigen Linnea møder Erik i Stockholm. Han er høj, flot og mystisk, men han har ar på sjælen med en baggrund som finsk krigsbarn. Tiltrækningen er stærk, og de gifter sig, men hun må leve i skyggen af sin mands karriere, og Linnea opdager langsomt det net af løgne, han har spundet omkring hende.

Linneas bog handler om utilgivelige hemmeligheder og fortidens skygger, der indhenter Linnea og Erik og trækker lange spor efter sig i form af alkoholisme og bedrageri, svigtede børn og psykisk vold. Mest af alt fortæller den om den pris, man betaler for kærligheden og om kampen for et lykkeligt liv. Gennem bogen lyser kærligheden med al dens storhed og smerte.

Vinter uden sne - Linneas bog er en Mofibo Original lydbog og er udgivet som papirbog af forlaget Alhambra. Bogen er første bind af en trilogi. Du kan lytte til lydbogen, som er indlæst af skuespiller Morten Thunbo her eller købe den som papirbog hos dine lokale boghandler eller online, hvor den for øjeblikket er til at få til en god pris hos PlusBog eller Gucca eller Saxo.

⭐⭐⭐⭐⭐ KULTURINFORMATION

"Fra første side bliver du draget ind i en historie, der er rystende og forfærdelig. Den er eminent skruet sammen. Beskrivelsen af familiens deroute er nærmest orkestreret igennem 399 sider, så du næsten ikke opdager hvad der foregår, før det er for sent." 

Læs hele anmeldelsen her.


Forside Linneas bog