Bogtips

Her finder du bøger, som kan inspirere i forhold til livsmestring. Det kan være både fagbøger og romaner, som kan få ro i nervesystemet, inspirere i forhold til livsstil, fremkalde ærefrygt - eller fungere god gammeldags eskapisme i en stressende hverdag. Aktuelt anbefaler Lisbeth Zornig Andersen den skønlitterære roman Vinter uden sne - Linneas bog, som er det første bind i en slægtsroman, der spænder fra Anden Verdenskrig frem til i dag. 

"Vinter uden sne - Linneas bog er en sandfærdig, hjerteskærende historie om kærlighed og fortidens skygger, om utilgivelige hemmeligheder, alkoholisme og psykisk vold. Det begynder så smukt, når Linnea møder Erik og forelsker sig. Kun langsomt finder hun ud af, at der fulgte dæmoner med ind i ægteskabet - dæmoner, som hun forsøger at tage kampen op imod. Jeg kan spejle min egen opvækst i historien - her foregår det bare på 1. klasse, i stedet for underklassen, hvor jeg kommer fra - men jeg får også lov at være tilskuer til en rørende kærlighedshistorie, hvor man bare hepper, fordi det må lykkes. Læs den med en god kop kaffe eller et glas rødvin ved siden af og lidt god soft jazz i højtaleren, eller lyt til den, når du går en tur i skoven. Men tag dig god tid. Den er meget svær at slippe."                                                        
Lisbeth Zornig Andersen

Vinter uden sne - Linneas bog

Romanen Vinter uden sne - Linneas bog er inspireret af virkelige hændelser i forfatterens egen familie. Mikael Rauno Lindholm er selv finlandssvensk og tegner i bogen et hudløst ærligt portræt af sine forældres generation.

Romanen er en medrivende fortælling om kærlighed og løgne, der tager læseren med tilbage til 1960’erne og 1970’ernes Stockholm, Helsingfors og København. Telefonpigen Linnea møder Erik i Stockholm. Han er høj, flot og mystisk, men han har ar på sjælen med en baggrund som finsk krigsbarn. Tiltrækningen er stærk, og de gifter sig, men hun må leve i skyggen af sin mands karriere, og Linnea opdager langsomt det net af løgne, han har spundet omkring hende.

Linneas bog handler om utilgivelige hemmeligheder og fortidens skygger, der indhenter Linnea og Erik og trækker lange spor efter sig i form af alkoholisme og bedrageri, svigtede børn og psykisk vold. Mest af alt fortæller den om den pris, man betaler for kærligheden og om kampen for et lykkeligt liv. Gennem bogen lyser kærligheden med al dens storhed og smerte.

Vinter uden sne - Linneas bog er en Mofibo Original lydbog og er udgivet som papirbog af forlaget Alhambra. Bogen er første bind af en trilogi. Du kan lytte til lydbogen, som er indlæst af skuespiller Morten Thunbo her eller købe den som papirbog hos dine lokale boghandler eller online, hvor den for øjeblikket er til at få til en god pris hos PlusBog eller Gucca eller Saxo.

⭐⭐⭐⭐⭐

"Fra første side bliver du draget ind i en historie, der er rystende og forfærdelig. Den er eminent skruet sammen. Beskrivelsen af familiens deroute er nærmest orkestreret igennem 399 sider, så du næsten ikke opdager hvad der foregår, før det er for sent."  --- Kulturinformation

⭐⭐⭐⭐⭐ 

"Hold da op den er god. Lindholm giver os her en bog, der viser os hverdagens sande, men barske, realitet gennem 60’erne og 70’erne.  En fantastisk læseoplevelse, som jeg kun kan anbefale alle at læse." --- Litteraturhesten

"En smuk bevægende slægtsroman om passion, kærlighed og forfald. Det bliver så fint beskrevet, hvordan facaderne langsomt falder fra hinanden, og Linnea kæmper for stadig at se den fantastiske mand hun faldt for inde bag de alt for mange kilo og tomme flasker. Jeg har ikke været fanget af en bog på denne måde siden Annas sang af Benjamin Koppel!" --- Taarnby BibliotekerForside Linneas bog

Roman

Vinter uden sne - Peters bog 

Romanen Vinter uden sne - Peters bog er inspireret af virkelige hændelser og er en selvstændig fortsættelse til Linneas bog.

Da Peter træder ind i voksenlivet, er det med det erklærede mål at gøre det bedre end sin far. Han vil både overgå farens forretningsmæssige succes og menneskeligt være mere for sin familie. Især vil han i modsætning til sin far ikke brænde ud og dø alkoholiseret som 42-årig.

På sin fyrreårs fødselsdag står Peter på toppen af karrieren og fejrer sejren med sine nærmeste. Han har nået sine mål. Tror han. For kort efter kollapser hans verden, og han mister alt og må indse, at han igennem alle sine succeser har trukket et spor af ulykkelige mennesker efter sig. Hvordan endte han der, hvor han havde forsvoret aldrig at ende?

Peters bog er historien om en mand, der forsøger at knokle sig til lykken. Det er historien om et menneskes brydekamp med kærlighed, familieliv og chefansvar – og med sig selv. Det er en historie om at gøre kometkarriere. Men det er også historien om, hvad der sker, når kometen brænder ud, og hvad der er tilbage, når man har ofret alt for jobbet.

Vinter uden sne II: Peters bog er en Mofibo Original lydbog og er udgivet som papirbog af forlaget Alhambra. Bogen er andet bind af en trilogi. Du kan lytte til lydbogen, som er indlæst af skuespiller Morten Thunbo her eller købe den som papirbog hos dine lokale boghandler eller online, hvor den for øjeblikket er til at få til en god pris hos PlusBog eller Gucca eller Saxo

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ --- Kulturinformation

"Det er en skræmmende og fascinerende historie om et menneske der ikke kender sine begrænsninger og lader sig fortære af sine ambitioner og egne behov."

Læs hele anmeldelsen her.

361899671_697738159041953_922961997750275818_n